Reseptit
30-60 min
6

Punajuuripaistos

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6-8 kpl keskikokoisia, tuoreita punajuuria
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 pkt luomufetaa, esim. Fontana
ripaus kuivattua Provencen yrttiseosta
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori ja pilko punajuuret. Lado ne keskikokoiseen uunivuokaan. Kaada punajuurten päälle noin puolet oliiviöljystä, juokseva hunaja, yrttiseos ja mustapippuri.

Voit lisätä oliiviöljyä paistoajan edetessä ja tarvittaessa voit lisätä sitä oman maun mukaan hiukan enemmänkin kuin ohjeessa. Pääasia on, että punajuuret eivät kuivu liikaa.

Laita paistos uuniin ja paista noin 40-50 minuuttia 190 asteessa uunin keskitasolla. Lisää fetajuusto, kun paistos on ollut uunissa noin 30 minuuttia ja anna vielä paistua uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Jos paistos näyttää tummuvan, laita päälle folio suojaamaan paistosta.

Jos kaipaat vaihtelua, myös porkkanat käyvät vaihtoehtoisena pääainesosana tässä paistoksessa.

 

Avainsanat

Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Onkohan öljyn ja hunajan määrässä väärä mittayksikkö? Laitoin enemmän punajuurta ja n puolet reseptin öljystä ja hunajasta ja ihan lilluivat öljyssä! Lieneekö ruokalusikallinen oikea yksikkö?

Hei, nyt on minulla lipsahtanut desit ja lusikalliset sekaisin 🙂 Eli kyllä vaan, ruokalusikka on oikea mittayksikkö. Pahoittelut!

No et sitten korjannut reseptin virheitä…? Tein ohjeen mukaan ja pieleen meni ?. Vasta sitten katsoin kommentteja…

Kannattaa korjata reseptistä virheet.. katotaan saako noita punajuuria enään pelastettua tolta hunajamäärältä -.-

Nyt on virhe viimein korjattu myös reseptiin. Pahoittelut kaikille, joiden punajuuret menivät näpyttelyvirheiden takia pilalle.

Kommentoi juttua: Punajuuripaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X