Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuripaistos

Hunajaiset punajuuret muhivat herkuksi uunissa. Makua punajuuripaistokseen tuovat feta, mustapippuri ja yrtit. Punajuuripaistos maistuu lisukkeena liharuokien kanssa tai sellaisenaan salaatin kaverina.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punajuuripaistos:

  • 6-8 kpl keskikokoisia, tuoreita punajuuria
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 pkt luomufetaa, esim. Fontana
  • ripaus kuivattua Provencen yrttiseosta
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuripaistos valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja pilko punajuuret. Lado ne keskikokoiseen uunivuokaan. Kaada punajuurten päälle noin puolet oliiviöljystä, juokseva hunaja, yrttiseos ja mustapippuri.

2. Voit lisätä oliiviöljyä paistoajan edetessä ja tarvittaessa voit lisätä sitä oman maun mukaan hiukan enemmänkin kuin ohjeessa. Pääasia on, että punajuuret eivät kuivu liikaa.

3. Laita paistos uuniin ja paista noin 40-50 minuuttia 190 asteessa uunin keskitasolla. Lisää fetajuusto, kun paistos on ollut uunissa noin 30 minuuttia ja anna vielä paistua uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

4. Jos punajuuripaistos näyttää tummuvan, laita päälle folio suojaamaan paistosta.

Vinkki: Jos kaipaat vaihtelua, myös porkkanat käyvät vaihtoehtoisena pääainesosana tässä paistoksessa, kokeile esimerkiksi juurikas-vuohenjuustovuokaa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet punajuuri-fetasalaatin

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuripaistos

Jaana

Onkohan öljyn ja hunajan määrässä väärä mittayksikkö? Laitoin enemmän punajuurta ja n puolet reseptin öljystä ja hunajasta ja ihan lilluivat öljyssä! Lieneekö ruokalusikallinen oikea yksikkö?

Sari Rantanen

Hei, nyt on minulla lipsahtanut desit ja lusikalliset sekaisin 🙂 Eli kyllä vaan, ruokalusikka on oikea mittayksikkö. Pahoittelut!

Pia

No et sitten korjannut reseptin virheitä…? Tein ohjeen mukaan ja pieleen meni ?. Vasta sitten katsoin kommentteja…

Oijoi

Kannattaa korjata reseptistä virheet.. katotaan saako noita punajuuria enään pelastettua tolta hunajamäärältä -.-

Kotiliesi Toimitus

Nyt on virhe viimein korjattu myös reseptiin. Pahoittelut kaikille, joiden punajuuret menivät näpyttelyvirheiden takia pilalle.

Vastaa käyttäjälle Sari RantanenPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.