Valmistusohje
1. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi ja sekoita kuivien aineiden kanssa kulhossa. Lisää joukkoon punajuuri-mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi, älä kuitenkaan vaivaa taikinaa.
2. Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, 12–18 tuntia. Kumoa pehmeä taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja muotoile liiaksi vaivaamatta pyöreäksi leiväksi. Anna leivän kohota leivinpöydällä peitettynä tunnin ajan.
3. Nosta kannella varustettu uunipata (2–3 l) kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
4. Kumoa kuuma leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Lisää reseptejä:
Siirappinen punajuurileipä
Punajuuri-focaccia
Himahella: Rouheinen pataleipä
Ruoka.fi: Punajuuripatonki
Keskustelu
Kommentoi juttua: Punajuuripataleipä