Reseptit

Punajuuripiirakka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • pohja:
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl juustoraastetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • täyte:
  • 500 g punajuuria
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Punajuuripiirakka
  • 8:lle

 

  1. Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste muruiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja anna taikinan tasaantua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  2. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  3. Kaada raaste paistokasariin. Lisää joukkoon vesi, etikka ja sokeri. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on puolikypsää.
  4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Aseta foliosta muovattu panta tukemaanreunoja. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Lisää punajuuriraasteen joukkoon juusto ja kerma. Poista piirakkavuoasta foliopanta ja kaada täyte vuokaan.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuripiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.