Reseptit

Punajuuripiiraset

Ainekset

  • 500 g valmista ruistakinaa, esimerkiksi Myllyn Paras
  • 2-3 keitettyä punajuurta
  • ½ (noin 80 g) Aurajuustokolmio
  • mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuripiiraset
  • noin 12 kpl
  1. Kauli sulanut ruistaikina ohueksi levyksi. Ota suurella pyöreällä muotilla taikinasta ympyröitä ja laita jokaiselle taikinapalalle lomittain muutama siivu keitettyä punajuurta ja sinihomejuustoa. Rouhaise pintaan mustapippuria myllystä. Muottina voit käyttää vaikkapa pyöreää murokulhoa. Kauli ylijäävä taikina uudelleen ja saat siitä vielä muutaman piirasen.
  2. Ummista piirakoiden reunat samaan tyyliin kuin karjalanpiirakoissa ja paista uunissa 200 asteessa15-20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Nautitaan lämpiminä tai haaleina.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuripiiraset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.