Punajuuripyörykät
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 400 g paistijauhelihaa
- 2 kpl keskikokoista, raakaa punajuurta
- 1 kpl pieni sipuli
- 1 kpl muna
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1.5 tl mineraalisuolaa
- 1-2 tl yrttimaustesekoitusta
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Punajuuripyörykät maistuvat perunoiden ja maustamattomasta jogurtista sekä yrteistä valmistetun kastikkeen kanssa.
- Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta ne hienoksi raasteeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina kostutetuin käsin pyöryköiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-250 -asteisessauunissa noin 15 minuuttia. Pakasta puolet pyöryköistä.
- Munan voi korvata desilitralla maustamatonta jogurttia ja 2 teelusikallisella perunajauhoja.
- Tarjoa pyöryköiden kanssa keitettyjä perunoita tai uunissa paahdettuja perunalohkoja sekä maustamattomasta jogurtista, sitruunamehutilkasta ja yrteistä sekoitettua kastiketta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuripyörykät
Pakasteesta löytyy ylämaankarjan jauhelihaa ja sen luulisi sopiva näihin pyöryköihin. Punajuuriakin on pussissa joten, täytyy kokeilla ja kertoa sitten millaista tuli. Kiitos reseptistä!