Punajuurisilakat
Ainekset
- 600 g silakkafileitä tai 1 kg tuoretta silakkaa
- 2-4 punajuurta
- 1 dl ruisleipäraastetta
- (1 rkl Koskenkorva-viinaa)
- 1-3 rkl tilliä
- 2-3 dl erikoiskermaa
- suolaa, valkopippuria, voita
Valmistusohje
- Voitele uunivuoka voilla. Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla, kiedo rullaksi ja lado vieri viereen uunivuokaan.
- Raasta punajuuret hienoksi ja levitä silakkarullien päälle. Sirottele pinnalle hienonnettua tilliä, raastettua hapanleipää ja, jos haluat, lusikallinen Koskenkorvaa. Valuta päälle kerma ja vedä juustohöylällä muutama lastu voita kalarullien päälle.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Ohje: Tero Koski, Helsinki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurisilakat