Reseptit

Punajuurisilakat

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä tai 1 kg tuoretta silakkaa
  • 2-4 punajuurta
  • 1 dl ruisleipäraastetta
  • (1 rkl Koskenkorva-viinaa)
  • 1-3 rkl tilliä
  • 2-3 dl erikoiskermaa
  • suolaa, valkopippuria, voita

Valmistusohje

Punajuurisilakat
  1. Voitele uunivuoka voilla. Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla, kiedo rullaksi ja lado vieri viereen uunivuokaan.
  2. Raasta punajuuret hienoksi ja levitä silakkarullien päälle. Sirottele pinnalle hienonnettua tilliä, raastettua hapanleipää ja, jos haluat, lusikallinen Koskenkorvaa. Valuta päälle kerma ja vedä juustohöylällä muutama lastu voita kalarullien päälle.
  3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Ohje: Tero Koski, Helsinki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.