Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punasipulifocaccia

Punasipulifocaccia saa upean maun timjamista balsamicomarinoidusta punasipulista. Focaccia on helppo höystää maustein ja päällysin mieleisekseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punasipulifocaccia

  • 2 ½ dl vettä
  • ½ pss kuivahiivaa
  • tai tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • vehnäjauhoja
  • ½ dl oliiviöljyä

punasipuliseos:

  • 2 kpl isoa punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljy
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl punaviinietikkaa

päälle:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl merisuolaa
  • ½ tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Punasipulifocaccia leivotaan näin:

Punasipulifocaccia leivotaan hiivataikinaan. Taikina saa makua timjamista ja ennen paistamista foccacia saa päällysteekseen kuullotettua ja marinoitua punasipulia

  1. Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja timjami. Alusta taikinaan ensin vain 5 dl jauhoja ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  2. Lisää hieman kohonneeseen taikinaan loput, 1-2 dl, jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja kohota vielä parikymmentä minuuttia.
  3. Taikinan kohotessa kuori ja pilko punasipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki, mausta pippurilla ja punaviinietikalla, hauduta pehmeiksi.
  4. Kaada kohonnut taikina leivinpaperille ja muotoile käsin ohueksi levyksi. Painele sormen päällä kuoppia leipään ja valuta oliiviöljyä leivälle. Ripottele timjamia ja merisuolahiutaleita leivän pintaan. Levitä punasipulit leivälle ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile keltaisen juureskeiton kera tai sellaisenaan.

Kokeile myös kukkafocacciaa, se on näyttävä hittileivonnainen.

Katso myös Anna.fi/ruoka: purjo-sienifocaccia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punasipulifocaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.