Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punasipulipiirakat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Ruis-rahkavoitaikina

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa

Täyte

  • 6 pientä punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

 

1. Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tunniksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit. Kuumenna oliiviöljy ja sokeri pannulla. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä leikkuupinta alaspäin öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle etikka ja timjaminoksat ja peitä pannu kannella. Anna sipuleiden pehmentyä muutama minuutti. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna sipuleiden jäähtyä.

3. Pehmennä taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa levy 12 palaan. Painele taikinapalat muffinipellin pohjalle ja reunoille. Nosta nokare vuohenjuustoa jokaiseen koloon. Nosta päälle punasipulit leikkuupinta ylöspäin. Paista 225‑asteisen uunin keskitasossa 12-15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punasipulipiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.