Reseptit
yli 60 min
15

Punaviini-suklaakakku

Tummanpuhuva punaviini-suklaakakku on täydellinen joulupäivän kahvikakku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punaviini-suklaakakku:

150 g tummaa suklaata
400 g voita
3 dl sokeria
1 1/2 dl punaviiniä
6 kpl kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl suolaa

Suklaakakun kostutus:

1 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria

Punaviini-suklaakuorrutus:

1/2 dl punaviiniä
1/2 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata

Valmistusohje

  1. Rouhi suklaa veitsellä hienoksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon viini ohuena nauhana samalla koko ajan vispaten. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen välillä huolella vatkaten-
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi.
  3. Voitele kakkuvuoka (2,5 l) huolella, ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti.
  4. Valmista kostukeliemi kiehauttamalla vesi ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilän päälle. Lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä huolella.
  5. Lämmitä kuorrutteen punaviini ja kerma höyryäväksi. Siirrä syrjään ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrutus on tasaista. Valuta kuorrute kakun pinnalle.

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä

 

Avainsanat

Keskustelu

Ohjeessa ei mainita missä vaiheessa taikinaan lisätään suklaa, vai onko ainesluettelossa virhe ja suklaata tuleekin vain kuorrutteeseen?

Kommentoi juttua: Punaviini-suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X