Punaviini-suklaakakku
Tummanpuhuva punaviini-suklaakakku on täydellinen joulupäivän kahvikakku.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Punaviini-suklaakakku:
- 150 g tummaa suklaata
- 400 g voita
- 3 dl sokeria
- 1 ½ dl punaviiniä
- 6 kpl kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 4 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl suolaa
Suklaakakun kostutus:
- 1 dl vettä
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Punaviini-suklaakuorrutus:
- ½ dl punaviiniä
- ½ dl kuohukermaa
- 150 g tummaa suklaata
Valmistusohje
- Rouhi suklaa veitsellä hienoksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon viini ohuena nauhana samalla koko ajan vispaten. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen välillä huolella vatkaten-
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi.
- Voitele kakkuvuoka (2,5 l) huolella, ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti.
- Valmista kostukeliemi kiehauttamalla vesi ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilän päälle. Lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä huolella.
- Lämmitä kuorrutteen punaviini ja kerma höyryäväksi. Siirrä syrjään ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrutus on tasaista. Valuta kuorrute kakun pinnalle.
Vinkki: Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaviini-suklaakakku
Ohjeessa ei mainita missä vaiheessa taikinaan lisätään suklaa, vai onko ainesluettelossa virhe ja suklaata tuleekin vain kuorrutteeseen?