Tattirisotto
Tattirisotto on verraton ruoka etenkin jos tatit saa suoraan metsästä. Maukas risotto viimeistellään parmesaanilla, persiljalla ja tilkalla oliiviöljyä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Tattirisotto
- 1 l tatteja, esimerkiksi herkkutatteja tai muita sieniä
- oliiviöljyä
- 170 g risottoriisiä
- 1 l kasvislientä
- parmesaanijuustoa
- 1 ruukku persiljaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Tattirisotto valmistuu näin:
Tattirisotto valmistuu alle puolessa tunnissa, mutta on siitä huolimatta herkkujen herkku.
1. Viipaloi herkkutatit tai muita pannuvalmiita sieniä ja ruskista ne runsaassa oliiviöljyssä.
2. Lisää riisiä ja anna niiden kuullottua.
3. Valmista kasvisliemi ja lisää sitä ensin vain sen verran, että riisi peittyy. Anna nesteen imeytyä ja lisää taas lientä pieninä annoksina kevyesti sekoitellen noin 15-17 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää.
4. Raasta pala parmesaania ja hienonna persilja. Lisää nämä valmiiseen risottoon ja lorauta lopuksi hiukan oliiviöljyä antamaan kiiltoa. Tarkista suolan maku.
Katso myös: 6 täydellistä risottoa – katso ohjeet ja onnistut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sienirisotto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattirisotto