Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaviinisilli

Punaviinisilli sopii joulun kalapöytään. Punasipulinen, glöginmakuinen punaviinisiirappi sopii sillin kaveriksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punaviinisilli

  • 4 kpl matjessillifileetä

Punaviinisiirappi

  • 2-3 kpl punasipulia
  • 1 dl glögitiivistettä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl soijakastiketta

Valmistusohje

Punaviinisilli valmistuu näin helposti:

1. Mittaa pieniksi kuutioiksi silputut punasipulit ja muut siirapin ainekset laakeaan kattilaan ja keitä noin 15 minuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.

2. Leikkaa sillifileet pieniksi paloiksi ja tarjoa punaviinisilli jouluaterian alkupalana punaviinisiirapissa.

Punaviinisilli ja punaviinisiirappi
VIINISILLI
Punasipulinen, glöginmakuinen punaviinisiirappi sopii sillin kaveriksi. Kuva: Jorma Marstio

 

Katso myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Glögisilli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaviinisilli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.