Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaviinissä keitetyt sipulit

Punaviinissä keitetyt sipulit tarjotaan haaleina tai kylminä persiljalla tai tuoreella korianterilla koristettuna maukkaassa liemessään. Keitetyt sipulit maistuvat hyvältä tuoreen, kotona leivotun leivän kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punaviinissä keitetyt sipulit

  • 10 tuoretta kelta- tai punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin 3 dl punaviiniä

yrttikimppu:

  • 1 timjamin- ja 1 rakuunanvarsi
  • 3 persiljanoksaa

Valmistusohje

Punaviinissä keitetyt sipulit valmistuvat näin:

  1. Puhdista sipulit. Jos varret ovat kauniit ja mehukkaat, käytä myös ne. Kuumenna laakeassa kattilassa öljy ja valkosipulinkynnet. Nosta sipulit kattilaan ja kääntele niitä joka puolelta, niin että pinta kiiltää valkosipulinmakuisesta öljystä, mutta älä anna sipulien ruskistua. Lisää pataan kimpuksi kiedotut yrtit ja niin paljon punaviiniä, että sipulit peittyvät. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä.
  2. Anna sipulien kypsyä hissukseen kannen alla 40-45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsät. Sipulit eivät saa hajota, vaan niiden kuuluu säilyttää muotonsa. Tarjoa punaviinissä keitetyt sipulit haaleina tai kylminä persiljalla tai tuoreella korianterilla koristettuna maukkaassa liemessäään. Keitetyt sipulit maistuvat hyvältä tuoreen, kotona leivotun leivän kera.

Katso myös: Marinoitujen punasipulien ohje

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sipuli tuo makua ruokaan

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaviinissä keitetyt sipulit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.