Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punssi-luumupiirakka

Punssi-luumupiirakka on tarjottava aikuiseen makuun. Punssin ja luumun lisäksi piirakassa maistuu manteli. Tarjoa punssi-luumupiiras vaniljajäätelön kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punssi-luumupiirakka:

  • 250 g kuivattuja luumuja
  • 2 dl punssia

Punssi-luumupiirakan pohja:

  • 100 g kylmää voita
  • 75 g mantelimassaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä

Punssi-luumupiirakan täyte:

  • Liotetut luumut
  • 75 g mantelimassaa
  • 1 rkl luumujen liotuslientä
  • 0.5 dl kermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Liota luumuja punssissa tai sokeriliemessä (2 dl vettä 1 dl sokeria) yön yli tai kuutisen tuntia.

2. Kuutioi voi ja raasta mantelimassa. Pyöräytä voi, mantelimassa, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

3. Ota piirakkapohja uunista ja poista foliopanta. Siivilöi luumut liemestä ja lado ne esikypsennetylle piirakkapohjalle. Raasta mantelimassa luumujen päälle. Sekoita tilkka punssilientä, kermat, kananmuna ja vaniljasoksri keskenään ja kaada liemi piirakkavuokaan. Kypsennä luumupiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy. Suojaa reunat tarpeen mukaan foliolla.

Katso myös: Lumoavat luumureseptit

Lue myös: Anna.fi/Ruoka, Luumussa on makeaa lumoa

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punssi-luumupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.