Punssi-suklaakakku

Punssi-suklaakakku 

60+
min
14 annosta
yli 60 min
”Punssi maistuu parhaalta ruotsalaiseen tapaan lämmitettynä. Suklaan kanssa siitä tulee kakussa suorastaan syntiä,” kertoo Kaisa Liski punssi-suklaakakustaan.

Ainekset

Taikina

150 g maitosuklaata
400 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa

Kostutus

1½ dl punssilikööriä
½ dl vettä

Kuorrutus

50 g maitosuklaata
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun

pääsiäismakeisia

Valmistusohje

1. Rouhi maitosuklaa veitsellä karkeaksi. Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen välillä huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen kahvijuoman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2,5 l) huolellisesti. Valuta taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta kakku ei tummu pinnalta liikaa. Nosta kakku jäähtymään ritilälle.

3. Kiehauta kostukeliemen ainekset. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä huolella seuraavaan päivään.

4. Paloittele ja sulata loppu maitosuklaasta mikrossa. Anna jäähtyä. Vatkaa kulhossa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota suklaakuorrute kakun pinnalle ja koristele pääsiäismakeisilla. Säilytä kakku kuvun alla jääkaapissa.

Ohje: Kaisa Liski

Lisää reseptejä:
Suklaajuustokakku
Suklaamoussetäytekakku
Ruoka.fi: Suklaa-marenkitorttu

08.04.2016
Kotiliesi toimitus
Kristiina Kurronen/Otavamedia