Punssi-suklaakakku
”Punssi maistuu parhaalta ruotsalaiseen tapaan lämmitettynä. Suklaan kanssa siitä tulee kakussa suorastaan syntiä,” kertoo Kaisa Liski punssi-suklaakakustaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 150 g maitosuklaata
- 400 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 6 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1½ dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
Kostutus
- 1½ dl punssilikööriä
- ½ dl vettä
Kuorrutus
- 50 g maitosuklaata
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun
- pääsiäismakeisia
Valmistusohje
Punssi-suklaakakku leivotaan näin:
1. Rouhi maitosuklaa veitsellä karkeaksi. Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen välillä huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen kahvijuoman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2,5 l) huolellisesti. Valuta taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta kakku ei tummu pinnalta liikaa. Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
3. Kiehauta kostukeliemen ainekset. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä huolella seuraavaan päivään.
4. Paloittele ja sulata loppu maitosuklaasta mikrossa. Anna jäähtyä. Vatkaa kulhossa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota suklaakuorrute kakun pinnalle ja koristele pääsiäismakeisilla. Säilytä punssi-suklaakakku kuvun alla jääkaapissa.
Ohje: Kaisa Liski
Lisää reseptejä: Suklaajuustokakku Suklaamoussetäytekakku Ruoka.fi: Suklaa-marenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punssi-suklaakakku