Puolukka-juustokakku
Puolukka-juustokakun pohja tehdään piparkakuista ja pistaasimantelirouheesta. Herkullisen puolukkainen täyte syntyy puolukkamehusta, luomupuolukkajogurtista, tuorejuustosta ja ranskankermasta. Sitruunakuoriraaste viimeistelee joulun herkullisimman juustokakun täytteen. Kakun voi pakastaa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Puolukka-juustokakun pohja:
300 g
piparkakkuja
0.5 dl
pistaasimantelirouhetta
100 g
voita tai margariinia
Puolukka-juustokakun täyte:
6 dl
luomupuolukkajogurttia (1 tlk/750 g)
400 g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Hovi
2 tlk
ranskankermaa (150 g)
1.5 dl
sokeria
1
muna
1
sitruunan pintakuori
400 g
puolukoita (7-8 dl)
0.5 dl
puolukkamehua
16-18
liivatelehteä
Puolukka-juustokakun koristeluun:
1 dl
tomusokeria
jäisiä puolukoita
piparkakkuja
Keskustelu
16-18 liivatelehteä? Oikeasti?
Mielestäni täysin reseptin mukaan tein, tuloksena oli löysä kasa moussea ja paksu kerros piparia… Käytin 17 liivatelehteä ja oli jääkaapissa 20h.
Ei siitä juustokakkua tullut, joten kasasimme sen kokoon ja tarjoamme ”triflenä”.
Ehkäpä kakku kannattaa sitten pakastaa, niin on ainakin hetken koossa lautasella 🙋
Kommentoi juttua: Puolukka-juustokakku