puolukka-juustokakku
Reseptit
30-60 min
16
Kiitos

Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakun pohja tehdään piparkakuista ja pistaasimantelirouheesta. Herkullisen puolukkainen täyte syntyy puolukkamehusta, luomupuolukkajogurtista, tuorejuustosta ja ranskankermasta. Sitruunakuoriraaste viimeistelee joulun herkullisimman juustokakun täytteen. Kakun voi pakastaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Puolukka-juustokakun pohja:

300 g piparkakkuja
0.5 dl pistaasimantelirouhetta
100 g voita tai margariinia

Puolukka-juustokakun täyte:

6 dl luomupuolukkajogurttia (1 tlk/750 g)
400 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Hovi
2 tlk ranskankermaa (150 g)
1.5 dl sokeria
1 muna
1 sitruunan pintakuori
400 g puolukoita (7-8 dl)
0.5 dl puolukkamehua
16-18 liivatelehteä

Puolukka-juustokakun koristeluun:

1 dl tomusokeria
jäisiä puolukoita
piparkakkuja

Keskustelu

Mielestäni täysin reseptin mukaan tein, tuloksena oli löysä kasa moussea ja paksu kerros piparia… Käytin 17 liivatelehteä ja oli jääkaapissa 20h.

Ei siitä juustokakkua tullut, joten kasasimme sen kokoon ja tarjoamme ”triflenä”.

Ehkäpä kakku kannattaa sitten pakastaa, niin on ainakin hetken koossa lautasella 🙋

Kommentoi juttua: Puolukka-juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X