
Puolukkajuustokakku
Puolukka-juustokakun pohja tehdään piparkakuista ja pistaasimantelirouheesta. Herkullisen puolukkainen täyte syntyy puolukkamehusta, luomupuolukkajogurtista, tuorejuustosta ja ranskankermasta. Sitruunakuoriraaste viimeistelee joulun herkullisimman juustokakun täytteen. Kakun voi pakastaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Puolukka-juustokakun pohja:
- 300 g piparkakkuja
- 0.5 dl pistaasimantelirouhetta
- 100 g voita tai margariinia
Puolukka-juustokakun täyte:
- 6 dl luomupuolukkajogurttia (1 tlk/750 g)
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Hovi
- 2 tlk ranskankermaa (150 g)
- 1.5 dl sokeria
- 1 muna
- 1 sitruunan pintakuori
- 400 g puolukoita (7-8 dl)
- 0.5 dl puolukkamehua
- 16-18 liivatelehteä
Puolukka-juustokakun koristeluun:
- 1 dl tomusokeria
- jäisiä puolukoita
- piparkakkuja
Valmistusohje
Puolukka-juustokakku valmistuu näin
1. Puolukka-juustokakku aloitetaan pohjan teolla. Murskaa ensin piparkakut ja pistaasimantelit. Sulata rasva. Sekoita jauheeseen rasvasula. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä ja painele piparkakku-manteliseos vuoan pohjalle.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori mausteeksi. Sekoita jogurtti, tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, muna ja sitruunan kuori.
3. Soseuta 4 dl puolukoita ja siivilöi sose suoraan jogurtti-munatäytteeseen. Lisää täytteeseen 2 dl kokonaisia puolukoita.
4. Sulata liivatelehdet yksitellen kiehautettuun mehuun. Sekoita liivate-mehuliemi täytteeseen.
5. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä kakku jääkaapissa kovaksi.
6. Irrota kakku vuoasta ja poista leivinpaperi.
7. Kieritä jäiset puolukat (1-2 dl) tomusokerissa. Lisää tomusokeri vähitellen kierittämisen aikana.
8. Koristele puolukka-juustokakku sokeroiduilla puolukoilla.
Leivontavinkit: Tomusokeri tarttuu parhaiten jäisiin puolukoihin, koska niiden pinta on kostea. Piparkakut kannattaa painaa tahmean kakun kylkeen heti leivinpapaperin poistamisen jälkeen. Puolukka-juustokakun voi pakastaa. Sulata kakku jääkaapissa ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Varpulan kevennetty juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkajuustokakku
16-18 liivatelehteä? Oikeasti?
Mielestäni täysin reseptin mukaan tein, tuloksena oli löysä kasa moussea ja paksu kerros piparia… Käytin 17 liivatelehteä ja oli jääkaapissa 20h.
Ei siitä juustokakkua tullut, joten kasasimme sen kokoon ja tarjoamme ”triflenä”.
Ehkäpä kakku kannattaa sitten pakastaa, niin on ainakin hetken koossa lautasella 🙋