
Puolukka-kinuskikakku
Puolukka-kinuskikakku on herkkusuun unelma. Täytteeksi tulee kondensoitua maitoa ja puolukkaa. Kirpeät puolukat tasapainottavat kinuskin makeutta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Puolukka-kinuskikakun pohja
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl jauhettua mantelia
Täyte
- 5 dl puolukoita
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl kondensoitua maitoa
Kuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- noin 1 ½ dl kondensoitua maitoa
- 1 rkl voita
Pinnalle
- pakastettuja puolukoita
Valmistusohje
Puolukka-kinuskikakku leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja mantelijauhe. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, kumoa ja anna tasaantua mieluiten seuraavaan päivään.
3. Survo ja sokeroi puolukat. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä kondensoidulla maidolla ja puolukkasurvoksella. Kokoa puolukka-kinuskikakku.
4. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon täytteestä tähteeksi jäänyt kondensoitu maito. Keitä hiljalleen sekoitellen noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi voinokare. Kun seos sakenee kinuskiksi, kaada se kakun päälle kuorrutukseksi. Koristele puolukka-kinuskikakku puolukoilla.
Lue myös: Puolukka-marenkipiirakka
Lue myös Anna.fi: Näin leivot raikkaan omena-puolukka-tuorejuustopiirakan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukka-kinuskikakku