puolukka-kinuskikakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukka-kinuskikakku

Puolukka-kinuskikakku on herkkusuun unelma. Täytteeksi tulee kondensoitua maitoa ja puolukkaa. Kirpeät puolukat tasapainottavat kinuskin makeutta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15 annosta

Ainekset

Taikina:

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl jauhettua mantelia

Täyte

  • 5 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl kondensoitua maitoa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • noin 1 ½ dl kondensoitua maitoa
  • 1 rkl voita

Pinnalle

  • pakastettuja puolukoita

Valmistusohje

Puolukka-kinuskikakku leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja mantelijauhe. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, kumoa ja anna tasaantua mieluiten seuraavaan päivään.

3. Survo ja sokeroi puolukat. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä kondensoidulla maidolla ja puolukkasurvoksella. Kokoa kakku.

4. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon täytteestä tähteeksi jäänyt kondensoitu maito. Keitä hiljalleen sekoitellen noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi voinokare. Kun seos sakenee kinuskiksi, kaada se kakun päälle kuorrutukseksi. Koristele puolukka-kinuskikakku puolukoilla.

Lue myös: Puolukka-marenkipiirakka

Lue myös Anna.fi/ruoka: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukka-kinuskikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.