Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Puolukka-liköörikakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g Domino-keksejä
75 g margariinia

täyte:

7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
3/4 dl sokeria
2 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
150 g jäisiä puolukoita

kiille:

3 liivatelehteä
200 g puolukoita tai
2 dl puolukkasosetta
1 dl vettä
1 dl sokeria

koristeet:

250 g sokerimassaa tai marsipaania
pastavärejä
sokerikuorrutetta tuubissa
kultaisia sokerihelmiä
kultaista kimallesprayta

Kermavaahtokranssi:

1.5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä (esimerkiksi Flora Vispiä)
2 tl vaniljakreemijauhetta

Valmistusohje

1. Ota irtopohjavuoka, jonka
halkaisija on 24 cm. Peitä vuoan
pohja leivinpaperilla ja jätä
reunaan sentin uloke, josta
valmis kakku on helppo vetää
tarjoilulautaselle.

2. Kierrä vuoan reunoille kakun
irrottamista helpottava kalvo ja
teippaa pää paikalleen.

3. Murskaa keksit, sulata
margariini ja yhdistä ne toisiinsa.
Painele seos vuoan pohjalle.

4. Pane liivatelehdet kylmään
veteen likoamaan.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää
mascarponejuusto ja sokeri.

6. Vaahdota valkuaiset. Lisää ne
täytteeseen vatkaimen pienintä
tehoa käyttäen.

7. Kuumenna Baileys-likööri
kiehuvaksi. Sulata liivatteet
likööriin. Jäähdyttele seosta hetki.
Kaada seos täytteeseen ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen.

8. Lisää täytteeseen jäiset
puolukat.

9. Kaada täyte vuokaan ja anna
hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia.

10. Pane kiilteen liivatelehdet
kylmään veteen likoamaan.

11. Soseuta puolukat. Lisää
vesi ja sokeri.

12. Kuumenna puolukkasose
kiehuvaksi ja sulata liivatteet
joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi
ja kaada vuokaan täytteen päälle.
Hyydytä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukka-liköörikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X