
Puolukka-marenkipiirakka
Puolukkapiirakka saa kauniin ja makean hunnun marengista, jonka väri tulee ruokosokerista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Täyte
- 5 dl puolukoita
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl vettä
- 2 rkl perunajauhoja
Taikina
- 70 g voita tai muuta rasvaa
- 1 dl (luomuruoko)sokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- ½ dl kermaa
- 2 dl vehnäjauhoja (osa ruisjauhoja)
- 1 tl leivinjauhetta
Marenki:
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl (luomuruoko)sokeria
Valmistusohje
Puolukka-marenkipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiisselin jäähtyä.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.
3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.
Katso myös: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukka-marenkipiirakka