Reseptit
11
Kiitos

Puolukka-masariinitorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
3 rkl kermaa tai maitoa

täyte:

50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
4 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat
aineet muruseokseksi. Ota siitä
talteen 1 dl pinnalle ripoteltavaksi.
Sekoita loppuseokseen kerma tai
maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Nosta
kylmään täytteen teon ajaksi.

3. Sekoita voi, sokerit ja raastettu
mantelimassa. Lisää kananmunat
yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot.

4. Kaada taikinapohjalle manteliseos.
Ripottele päälle puolukat ja
muruseos.

5. Paista piirakkaa 200-asteisen
uunin keskitasossa noin 35
minuuttia. Peitä loppuvaiheessa
leivinpaperipalalla, jotta piirakka
ei tummu liikaa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukka-masariinitorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X