Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkablondiet

Puolukkablodiet sulavat suuhun. Ruskistettu voi ja makean makoisa dulche de leche -kinuskikastike nostavat makuelämyksen luksusluokkaan. Karamellisoitu kondensoitu ja makeutettu maito on käyttövalmis heti purkin avauksen jälkeen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Puolukkablondiet

  • 150 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl puolukkasurvosta
  • ½ prk (à 397 g) dulce de leche -kinuskikastiketta (esim. Tørsleffs)

Koristelu

  • 100 g valkosuklaata
  • ½ prk (à 397 g) dulce de leche -kinuskikastiketta
  • 1 dl puolukoita

Valmistusohje

Puolukkablondiet valmistuvat helposti näin:

1. Mittaa 150 grammaa voita kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes voi on ruskistunut meripihkan väriseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi kulhoon ja anna jäähtyä 20 minuuttia.

2. Sulata sata grammaa valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa voin joukkoon.

3. Riko kolme kananmunaa kulhoon ja vatkaa rakenne kuohkeaksi.

4. Yhdistä neljä desilitraa vehnäjauhoja ja teelusikallinen leivinjauhetta, sekoita ne muutamassa erässä munien joukkoon. Lisää kulhoon myös voi-suklaaseos, puolitoista desilitraa puolukkasurvosta ja puolet puolikkaasta purkista dulche de leche -kinuskikastiketta. Sekoita. Säästä loput kinuskista koristeluun.

5. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista puolukkablondiet 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Ota leivonnainen pois uunista ja anna jäähtyä hetki.

6. Sulata sata grammaa valkosuklaata notkeaksi vesihauteessa tai mikrossa. Leivitä sula suklaa ja loput kinuskikastikkeesta paistoksen pinnalle ja koristele puolukkablondiet desilitralla puolukoilla.

Vinkki! Dulce de leche -kastikkeesta valmistuu myös helppotekoinen ja herkullinen puoloffee eli kinuski-puolukkapiirakka. Käytä dulce de lecheä kinuskin tapaan sellaisenaan, lisää kakkutaikinoihin tai täytteisiin, pirtelöön, kaakaoon, pullaan, jäätelön päälle kylmänä tai lämmitettynä.

puolukkablondiet

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2022.

Lue myös Anna.fi: Puolukkapalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkablondiet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.