Reseptit
alle 30 min

Puolukkacurd ja skonssit

Klassinen englantilainen iltapäiväteen kanssa tarjottava skonssi on uskomattoman nopea valmistaa. Tarjoile ne puolukkacurdin ja kermavaahdon kanssa. Myös hieman hapan smetana toimii loistavasti lisukkeena. Tee puolukkacurd tarjouilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä viileässä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Puolukkacurd

3 dl (200 g) (pakaste)puolukoita
75 g voita
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa

Buttermilk biscuits eli piimäleivät

4 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
100 g kylmää voita
2 1/2 dl piimää
1 kananmuna

Lopuksi:

3 rkl voita
2 tl sokeria

Tarjolle

smetanaa tai vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Soseuta puolukat monitoimiko­neessa tai sauvasekoittimella mahdol­lisimman hienoksi soseeksi. Kuutioi voi.

2. Riko kananmunat kuumuutta kes­tävään kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri. Kypsennä sosetta koko ajan sekoittaen vesihauteessa eli pane kul­ho kattilaan kiehuvan veden päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa! Lisää voikuutiot puolukkaseokseen yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kypsennä seosta niin kauan, että se sakenee ja muistuttaa vaniljakasti­ketta (n. 10 min). Mausta tahna kar­demummalla. Säilö puolukkatahna hillopurkkiin. Anna tahnan jähmettyä viileässä seuraavaan päivään. Puolukkacurd säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi se taiki­nan joukkoon. Sekoita keskenään pii­mä sekä kananmuna ja kaada jauho­seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta jauho­tetuilla käsillä pallo. Jos teet taikinan monitoimikoneella, käytä konetta kunnes taikinasta muodostuu pallo.

4. Taputtele taikinasta pari senttiä paksu levy. Leikkaa taikinasta juoma­lasilla tai muotilla kakkusia. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta sille skonssit. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia tai kun­nes skonssit ovat kullanruskeita. Varo paistamasta liian kuiviksi.

6. Tee lisukkeet valmiiksi ja leivo skonssit vasta lopuksi. Tarjoile skons­sit vastaleivottuina ja lämpiminä, sillä ne kuivahtavat nopeasti. Tarjoile lisä­nä smetanaa tai vatkattua kermaa ja puolukkacurdia.

Ohje: Himahella-ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.

Skonssit maistuvat myös näillä mausteilla:

Aamupala_skonssit

Sitruunalla maustetut skonssit

vadelma_valkosuklaaskonssit

Vadelma-valkosuklaaskonssit

piimäskonssit

Piimäskonssit eli buttermilk biscuits

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukkacurd ja skonssit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X