
Puolukkahyve
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
Ainekset
- 150 g mantelimassaa
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- ½ dl vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
täyte:
- 5 dl puolukoita
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
pinnalle:
- 4 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
- mantelilastuja
Valmistusohje
- Nypi mantelimassa, voi, sokeri ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja painele taikina mieluiten irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Mittaa täyteainekset kylminä kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Ota piirakkapohja uunista, poistafoliopanta ja kaada kiisseli piirakan täytteeksi.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri.Lusikoi marenki vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin .
- Korista kakku joulun kunniaksi kynttilöillä ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkahyve