Reseptit

Puolukkahyve

Ainekset

  • 150 g mantelimassaa
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 5 dl puolukoita
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

pinnalle:

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Puolukkahyve
  1. Nypi mantelimassa, voi, sokeri ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja painele taikina mieluiten irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Mittaa täyteainekset kylminä kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Ota piirakkapohja uunista, poistafoliopanta ja kaada kiisseli piirakan täytteeksi.
  3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri.Lusikoi marenki vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin .
  4. Korista kakku joulun kunniaksi kynttilöillä ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkahyve

Sinun täytyy kommentoidaksesi.