Piimäkakku on maukas peruskakku. Mausteinen piimäkakku on helppo, nopea ja edullinen. Taikinaan voi lisätä halutessaan rusinoita, puolukkaa tai mustikkaa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Puolukkainen piimäkakku:
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria tai ruokosokeria
1 tlruokasoodaa
1 rklpiparkakkumaustetta
1 rklsiirappia
1 dlsulaa rasvaa tai öljyä
3 dlpiimää
1 dlkuivattuja karpaloita
Mainos
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi, rasva ja piimä keskenään. Kaada nesteseos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi marjat.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
VINKKI: Voit korvata kuivatut marjat tuoreilla tai pakastetuilla puolukoilla, karpaloilla tai mustikoilla. Lisää silloin jauhomäärää. Osan jauhoista voi korvata ruisjauhoilla.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Puolukkainen piimäkakku