
Puolukkainen piimäkakku
Piimäkakku on maukas peruskakku. Mausteinen piimäkakku on helppo, nopea ja edullinen. Taikinaan voi lisätä halutessaan rusinoita, puolukkaa tai mustikkaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Puolukkainen piimäkakku:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria tai ruokosokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 rkl siirappia
- 1 dl sulaa rasvaa tai öljyä
- 3 dl piimää
- 1 dl kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi, rasva ja piimä keskenään. Kaada nesteseos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi marjat.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
VINKKI: Voit korvata kuivatut marjat tuoreilla tai pakastetuilla puolukoilla, karpaloilla tai mustikoilla. Lisää silloin jauhomäärää. Osan jauhoista voi korvata ruisjauhoilla.
Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Katso myös: Parhaat pikkuleivät x 10
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkainen piimäkakku