Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Puolukkamehu

Maistuisiko omatekoinen puolukkamehu? Survo ne sosemyllyllä, monitoimikoneella tai survimella. Puolukkamehu on ihanan pirtsakan värinen ja makuinen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Puolukkamehu:

1.5 kg puolukoita (n. 3 l)
2 l vettä
0.5 tl sitruuna- tai viinihappoa
n. 900 g sokeria (11 dl)

Keskustelu

Onko mahdollista hyödyntää puolukkasurvos, joka jää mehusta jäljelle? Esim.kuivatus??

Keittämättä valmistetusta mehusta ainakin kannattaa ottaa survos talteen. Siinä tapauksessa sokeri lisätään mehuun vasta sitten,kun survos on otettu.
Kannattaa yrittää puristaa mahdollisimman kuivaksi (vaikka käsin kertishanskat suojana).
Itse kuivaan kuivurissa.Hienonnan myöhemmin satsin kerrallaan.Käytän leivän teossa. Makua survokseen jää sen verran,että kokeilemalla oppii,minkä verran kannattaa leipätaikinaan laittaa.
Aion kokeilla joskus pullataikinaan sokerin kanssa valmistetun mehun survosta.
Toimii kuulemma rasvasiepparina. Ja jäähän siihen ravinteitakin.

Kommentoi juttua: Puolukkamehu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X