Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkamousse

Puolukkamousse sopii herkkuvälipalaksi tai viikonlopun jälkiruoaksi. Kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 400 g puolukoita tai karpaloita
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 5 liivatelehteä
  • 100-130 g valkoista suklaata
  • ½ dl kuohukermaa
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • karpaloita tai puolukoita
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, puolukat ja sokeri. Soseuta.

2. Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Puserra pehmenneet liivatelehdet ja sulata kuumaan puolukkasoseeseen.

3. Kuumenna valkosuklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

4. Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla.

5. Sekoita hieman jäähtynyt puolukkaseos ja valkosuklaa jogurttiin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada puolukkamousse tarjoilumaljaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Ripota puolukkamoussen pinnalle muutama karpalo tai puolukka. Seulo päälle tomusokeria.

Lue myös: Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka tai piimäkakku? Katso myös muut ohjeet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.