Reseptit
yli 60 min
10

Puolukkamousse

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g puolukoita tai karpaloita
0.5 dl vettä
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
100-130 g valkoista suklaata
0.5 dl kuohukermaa
500 g turkkilaista jogurttia
1.5 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

karpaloita tai puolukoita
tomusokeria

Valmistusohje

Puolukkamousse sopii herkkuvälipalaksi tai viikonlopun jälkiruoaksi. Kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen.

1. Kiehauta vesi, puolukat ja sokeri. Soseuta.

2. Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Puserra pehmenneet liivatelehdet ja sulata kuumaan puolukkasoseeseen.

3. Kuumenna valkosuklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

4. Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla.

5. Sekoita hieman jäähtynyt puolukkaseos ja valkosuklaa jogurttiin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada puolukkamousse tarjoilumaljaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Ripota puolukkamoussen pinnalle muutama karpalo tai puolukka. Seulo päälle tomusokeria.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukkamousse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X