Reseptit
6
Kiitos

Puolukkapatonki

Ainekset

Lisää kauppalistalle

1. vaihe

5 g (1 tl) hiivaa
2 dl viileää vettä
3 dl vehnäjauhoja

2. vaihe

1 l viileää vettä
200 g ruishapanjuurta
20 g hiivaa
1 rkl ruokosokerisiirappia
50 g kuivattua puolukkaa
50 g kuivattua mustikkaa
1,4 kg (2,2 l) vehnäjauhoja
juuritaikina vaiheesta 1
2 rkl suolaa

Valmistusohje

  • Hapatetun ruistaikinan valmistusaika 4 vrk.
  • Esitaikinan valmistusaika 1 vrk.
  • Valmistusaika 4 tuntia.

1. Valmista esitaikina edellisenä
päivänä. Sekoita ainekset
kulhossa, peitä kelmulla
ja kohota jääkaapissa yön yli.

2. Valmista leipätaikina.
Sekoita muut ainekset paitsi
suola. Alusta taikinaa voimallisesti
käsin 15 minuuttia tai
yleiskoneessa 10 minuuttia.
Lisää suola ja alusta vielä
10 minuuttia. Kohota vedottomassa
paikassa leivinliinan
alla puoli tuntia.

3. Jaa taikina kuuteen osaan.
Taputtele palat litteiksi, taita
reuna keskelle ja painele,
taita samoin toinen reuna,
painele ja anna kohota noin
10 minuuttia.

4. Rullaa taikinapalat patongeiksi.
Nosta pellille, jauhota
ja peitä liinalla. Anna kohota
noin 2 tuntia. Kuumenna uuni
250 asteeseen.

5. Tee patonkeihin viillot,
suihkuta pintaan vettä.
Laske lämpö 200 asteeseen
ja nosta patongit uuniin.
Kypsennä noin 25 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukkapatonki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X