Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkapore

Ainekset

  • 4 l puolukoita
  • 2.5 l vettä
  • ½ tl viini- tai sitruunahappoa
  • 500 g sokeria / mehulitra

Valmistusohje

 

  1. Survo marjat. Lisää vesi ja vesitilkkaseen sekoitettu viinihappo.
  2. Peitä astia ja jätä se pariksi päiväksi viileään paikkaan, jääkaappiin tai kellariin.
  3. Vuoraa siivilä kaksinkertaisella sideharsolla. Siivilöi mehu.
  4. Mittaa mehu ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee mehuun.
  5. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Sulje hyvin ja säilytä viileässä. Tarjoa janojuomana vedellä, kivennäisvedellä tai sitruunavirvoitusjuomalla laimennettuna.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkapore

Sinun täytyy kommentoidaksesi.