Puolukka-rahkapiirakka
Puolukka-rahkapiirakka on hurmaava leivonnainen, joka sopii sekä jälkiruoaksi että kahvipöytään. Puolukan kirpakkaa makua taittaa rahka-kermaviilitäyte, vanilja ja sokeri.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Puolukka-rahkapiirakka, pohja
- 100 g voita, pehmeää
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Puolukka-rahkapiirakka, täyte
- 3-4 dl puolukoita
- 2 dl vaniljarahkaa
- 2 dl kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 3-4 rkl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
Puolukka-rahkapiirakka, koristelu
- jäisiä puolukoita
Valmistusohje
Puolukkarahkapiirakka aloitetaan valmistamalla ensin muropohja. Vaahdota sokeri ja voi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi muut ainekset. Levitä taikina hyvin voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin.
Kaada puolukat taikinan päälle. Sekoita keskenään muut täytteen ainesosat, kaada täyteseos puolukoiden päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.
Ota puolukkarahkapiirakka uunista ja anna jäähtyä. Koristele puolukkarahkapiiras jäisillä puolukoilla.
Katso myös: Puolukka-masariinitorttu
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Puolukka-kaurakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukka-rahkapiirakka