Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukka-rahkapiirakka

Puolukka-rahkapiirakka on hurmaava leivonnainen, joka sopii sekä jälkiruoaksi että kahvipöytään. Puolukan kirpakkaa makua taittaa rahka-kermaviilitäyte, vanilja ja sokeri.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Puolukka-rahkapiirakka, pohja

  • 100 g voita, pehmeää
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Puolukka-rahkapiirakka, täyte

  • 3-4 dl puolukoita
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 rkl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria

Puolukka-rahkapiirakka, koristelu

  • jäisiä puolukoita

Valmistusohje

Puolukkarahkapiirakka aloitetaan valmistamalla ensin muropohja. Vaahdota sokeri ja voi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi muut ainekset. Levitä taikina hyvin voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin.

Kaada puolukat taikinan päälle. Sekoita keskenään muut täytteen ainesosat, kaada täyteseos puolukoiden päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.

Ota puolukkarahkapiirakka uunista ja anna jäähtyä. Koristele puolukkarahkapiiras jäisillä puolukoilla.

Katso myös: Puolukka-masariinitorttu

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Puolukka-kaurakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukka-rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.