Puolukkasurvos
Puolukkasurvos saa tässä reseptissä makeutensa omenasta tai päärynästä. Nauti puolukkasurvosta esimerkiksi lihapullien tai maksalaatikon kanssa.
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Puolukkasurvos:
- 1 kg puolukoita
- 4-5 kypsää päärynää tai omenaa
Valmistusohje
Puolukkasurvos tehdään näin:
1. Survo puolukat parilla monitoimikoneen nykäyksellä. Kuori vaahto pois.
2. Kiehauta hedelmälohkot mahdollisimman vähässä vedessä.
3. Nosta puolukkasurvos ja hedelmät vuorotellen tölkkiin. Sokeroi survos ennen tarjoamista jälkiruokana tai piirakan täytteenä.
Vihje: Puolukkasurvokseen voit säilöä myös kiehautettuja kurpitsakuutioita tai paratiisiomenia. Puolukan happo pitää ne hyvinä.
Katso myös: Isoäidin maksalaatikko
Lue myös: Puolukka on supermarja – tiesitkö nämä puolukan terveysvaikutukset?
Lue myös Anna.fi: Puolukka x 9 – katso parhaat reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkasurvos