Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkasurvos

Puolukkasurvos saa tässä reseptissä makeutensa omenasta tai päärynästä. Nauti puolukkasurvosta esimerkiksi lihapullien tai maksalaatikon kanssa.

Ainekset

Puolukkasurvos:

  • 1 kg puolukoita
  • 4-5 kypsää päärynää tai omenaa

Valmistusohje

Puolukkasurvos tehdään näin:

1. Survo puolukat parilla monitoimikoneen nykäyksellä. Kuori vaahto pois.

2. Kiehauta hedelmälohkot mahdollisimman vähässä vedessä.

3. Nosta puolukkasurvos ja hedelmät vuorotellen tölkkiin. Sokeroi survos ennen tarjoamista jälkiruokana tai piirakan täytteenä.

Vihje: Puolukkasurvokseen voit säilöä myös kiehautettuja kurpitsakuutioita tai paratiisiomenia. Puolukan happo pitää ne hyvinä.

Katso myös: Isoäidin maksalaatikko 

Lue myös: Puolukka on supermarja – tiesitkö nämä puolukan terveysvaikutukset?

Lue myös Anna.fi: Puolukka x 9 – katso parhaat reseptit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkasurvos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.