Reseptit

Puolukkatäytekakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl valkoviinetikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl piimää
  • 2 rkl nestemäistä, punaista elintarvikeväriä

Täyte

  • 250 g (5 dl) puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl tuorejuustokuorrutusta

Kuorrutus

  • 400 g sitruunatuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Puolukkatäytekakku

Puolukkatäytekakku kätkee sisälleen yllätyksen, joka paljastuu kakkua leikatessa: valkoinen täytekakku onkin sisältä punainen!

1. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja leivitä se korppujauholla tai kookoshiutaleilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakao ja vaniljasokeri. Sekoita erikseen viinietikka, öljy ja elintarvikeväri piimään.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää piimäseos ja lopuksi kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

3. Mittaa jäiset puolukat ja sokeri monitoimikoneeseen ja pyöräytä hileeksi.

4. Vatkaa kuorrutusainekset tasaiseksi seokseksi.

5. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kokoa täytekakku. Voitele levyt ohuesti tuorejuustolla. Lusikoi väleihin puolukkahilettä.

6. Levitä tuorejuusto puolukkatäytekakun pinnalle ja reunoille. Koristele puolukkatäytekakku halutessasi puolukoilla.

Kokeile myös muita upeita täytekakkureseptejä:
Luumutäytekakku
Kookostäytekakku
Suklaa-kirsikkakakku
Ruoka.fi: Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkatäytekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.