
Puolukkatäytekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2.5 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl valkoviinetikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl piimää
- 2 rkl nestemäistä, punaista elintarvikeväriä
Täyte
- 250 g (5 dl) puolukoita
- 1 dl sokeria
- 2 dl tuorejuustokuorrutusta
Kuorrutus
- 400 g sitruunatuorejuustoa
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Puolukkatäytekakku kätkee sisälleen yllätyksen, joka paljastuu kakkua leikatessa: valkoinen täytekakku onkin sisältä punainen!
1. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja leivitä se korppujauholla tai kookoshiutaleilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakao ja vaniljasokeri. Sekoita erikseen viinietikka, öljy ja elintarvikeväri piimään.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää piimäseos ja lopuksi kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
3. Mittaa jäiset puolukat ja sokeri monitoimikoneeseen ja pyöräytä hileeksi.
4. Vatkaa kuorrutusainekset tasaiseksi seokseksi.
5. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kokoa täytekakku. Voitele levyt ohuesti tuorejuustolla. Lusikoi väleihin puolukkahilettä.
6. Levitä tuorejuusto puolukkatäytekakun pinnalle ja reunoille. Koristele puolukkatäytekakku halutessasi puolukoilla.
Kokeile myös muita upeita täytekakkureseptejä:
Luumutäytekakku
Kookostäytekakku
Suklaa-kirsikkakakku
Ruoka.fi: Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkatäytekakku