Puolukkatorttu
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
täyte:
- 5 dl puolukoita
- 1 dl hillo-marmeladisokeria
Taikina:
- 2.5 dl piimää
- 0.5 dl öljyä
- 1.5 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 3 tl piparkakkumaustetta
pinnalle:
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 50 g voita
Valmistusohje
- Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.
- Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita mausteet ja kohotusaine jauhoihin. Lisää jauhot piimäseokseen.
- Kaada taikina laakeaan noin 22×22 cm vuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.
- Nypi kookoshiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva muruiseksi seokseksi ja ripottele se paistoksen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkatorttu