Keskiaikainen purjopiiras
Purjopiiras maistuu lounaana salaatin kanssa tai illanistujaisten tarjottavana raikkaan salaatin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Purjopiiras
- 1 pkt voitaikinaa
- 3-4 kpl purjoa
- 1 dl kermaa
- vehnäjauhoja
- vettä
- suolaa
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl sahramia
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl mustapippuria
- 2 kpl kananmunaa
- voita
Valmistusohje
Purjopiiras leivotaan näin:
Purjopiiras saa tässä ohjeessa makua ja mehevyyttä sinihomejuustosta. Purjopiiraan täytteeseen voi halutessaan lisätä metsäsieniä, esimerkiksi suppilovahveroita.
- Paloittele huuhdotut purjot ja keitä kattilassa vähässä vedessä noin 5 minuuttia.
- Lisää keitinliemeen ripaus suolaa. Siivilöi liemestä talteen 2 dl. Valuta purjo ja huuhdo kattila. Pane kattila uudelleen liedelle, lisää 1 rkl voita, purjot ja 1 rkl vehnäjauhoja. Lisää 2 dl keitinlientä ja keitä noin 15 minuuttia. Sekoita toinen keltuaisista kerman kanssa ja lisää kattilaan. Kiehauta pari minuuttia ja poista keitos liedeltä.
- Kauli voitaikinasta kaksi vähän piirasvuokaa suurempaa levyä, toinen piiraan pohjaksi ja toinen kanneksi.
- Voitele purjopiiraan pinta kananmunalla ja paista purjopiirakkaa 225 asteessa, kunnes taikina on kypsää ja piiras on saanut kauniin kullanruskean värin.
Kaipaatko lisää suolaisten piirakoiden ohjeita? Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat suolaiset piirakat, joita voit leipoa kerralla koko pellillisen.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Purjo-sienifocaccia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keskiaikainen purjopiiras