Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Paras raparperimehu

Raparperimehu on ihanaa. Se on mainio mehun raaka-aine. Tähän mehuun tarvitset vain raparperia, sitruunaa, sokeria ja vettä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperimehu:

1 1/2 kg raparperia
1 sitruuna
2 1/2 l vettä
500 g (6 dl) sokeria / 1 l siivilöityä mehua
sokeria voi laittaa vähemmänkin, oman maun mukaan

Valmistusohje

Tällä reseptillä valmistat noin 3 litraa raparperimehua.

1. Huuhtele raparperin varret. Pilko raparperit ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan, keitä noin 15 minuuttia. Älä sekoita, ettei mehusta tule sameaa. Jäähdytä puolisen tuntia.

2. Siivilöi raparperipalat mehusta. Anna valua hetki ja mittaa mehun määrä.

3. Lisää sokeri, osa voi olla myös ruokosokeria. Keitä seosta, kunnes sokeri on liuennut mehuun. Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin. Raparperimehu säilyy kylmässä muutaman päivän.

Lue myös: Riittoisa raparperi – katso herkullliset ohjeet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paras raparperimehu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X