Reseptit
alle 30 min
4

Pyynikin olut-lihapata

Olut tuo lihapataan luonnetta ja makua. Ohjeen on antanut Pyynikin Käsityöläispanimon panimomestari Tuomas Pere.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g karjalanpaistilihoja
3 rkl voita
3 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
2-4 porkkanaa
2 lanttua
2 ploa (0.33 l) tummaa Pyynikin Vahvaportteri -olutta
1 dl Ruby Jazz Alea -olutta

Koristeeksi

pihlajanmarjoja

Valmistusohje

Ohjeen antoi Pyynikin Käsityöläispanimon perustaja, panimomestari Tuomas Pere,  ,josta voit lukea jutun Deko-lehdestä 9/17.

  1. Hienonna sipulit ja kuutioi kasvikset.
  2. Ruskista lihat pannulla voissa. Lisää hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset ja kuullota muutama minuutti.
  3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita kaikki ainekset pataan ja lisää oluet.  Anna hautua uunissa noin 2,5 tuntia.
  4. Anna tekeytyä kannen alla vähintään puoli tuntia ennen nauttimista.
  5. Valmista lisukkeeksi pihlajanmarjasose marjoista ja sokerista oman maun mukaan. Tarjoa olut-lihapadan lisukkeena ruisleipää voin kera sekä ruokaoluena Pyynikin Käsityöläispanimon Ruby Jazz Alea.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pyynikin olut-lihapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X