Quiche Lorraine
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Quiche Lorraine eli kinkkujuustopiirakka

Quiche Lorraine eli kinkkujuustopiirakka on klassikko, josta on monia muunnelmia. Perinteisissä versioissa piirakan täytteeksi lisätään sakeaa kermaa, munia ja pekonia, muttei juustoa. Quicheen voi kuitenkin lisätä lähes mitä tahansa, mikä sopii yhteen kananmunien ja kerman kanssa, jokainen voi tehdä omat yhdistelmänsä. Täyte kaadetaan voitaikinakuoreen ja paistetaan uunissa kuohkeaksi ja kullanruskeaksi. Nappaa tästä talteen Himahella-blogin Tiinan mehevä palvikinkulla, purjosipulilla, kananmunilla ja ranskankermalla täytetyn ja muskottipähkinällä maustetun herkullisen Quiche Lorraine -piiraan ohje, jolla onnistut varmasti. Tarjoa Quiche Lorraine lämpöisenä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
noin 3 rkl Kylmää vettä
Mainos

täyte:

noin 300 g (2-4 kpl) purjoa
2 rkl öljyä
250-300 g palvikinkkua
3 kananmunaa
noin 2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
3 dl juustoraastetta
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Keskustelu

Kommentoi juttua: Quiche Lorraine eli kinkkujuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X