
Raakakeksit
Raakakeksit syntyvät taateleista, manteleista ja kookoshiutaleista. Ne valmistuvat ilman uunia ja sopivat useimpiin eritysruokavalioihin. Tarjoa herkullisia raakakeksejä vaikka joulun kahvipöydässä perinteisten piparien sijaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Raakakeksit:
- 3 dl kuivattuja, pehmeitä taateleita
- 3 dl manteleita
- 1 dl luomukookoshiutaleita
- 50 g kuivattuja karpaloita
- 4 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- ¼ tl tl suolaa
Valmistusohje
Raakakeksit leivotaan helposti näin:
1. Nosta kaikki taikinan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi seokseksi. Kauli tai painele taikina noin sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperiarkin päälle.
2. Painele taikinasta muotilla keksejä. Nosta raakakeksit lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille erilleen kuivahtamaan. Jos haluat rapeampia keksejä ja omistat kuivurin, kuivata kuivurissa pienimmällä teholla noin nelisen tuntia. Voit myös nostaa keksipellin hetkeksi kylmään, jotta raakakeksit hieman kovettuvat.
Kokeile myös muita ihania raakaleivonnaisia: Porkkanaleivokset Raakasuklaakakku Mustaherukka-tartaletit Ruoka.fi: Suklainen marja-raakakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raakakeksit