Raakamakkarapyttis
Raakamakkarapyttis on helppo ja maukas ruoka, joka valmistuu vaikka grillillä. Maukkaat makkarat saavat kaverikseen uusia perunoita, sokeriherneen palkoja sekä uutta sipulia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Raakamakkarapyttis:
- 400 g erilaisia raakamakkaroita
- 500 g keitettyjä uusia perunoita
- 2 uutta sipulia varsineen
- 200 g sokeriherneen palkoja
- 1½ rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Raakamakkarapyttis tehdään helposti näin:
1. Nosta ensin raakamakkarat kypsymään miedolle lämmölle grillin lämpöön. Grillaa makkaroita välillä käännellen noin 20 minuuttia. 2. Pilko keitetyt ja jäähtyneet perunat. Pilko sipulit varsineen ja halkaise sokeriherneen palot. Paista aineksia pannulla öljyssä hiljalleen, kunhan seos saa hieman väriä. Mausta pyttis ja tarjoile grillattujen raakamakkaroiden kanssa.
Vinkki: Makkarat on helppo käännellä kerralla, kun ne asetetaan rullaksi ja pistellään liotetuilla grillitikuilla kiinni.
Katso myös: Pyöräytä maukas pyttipannu tai munakas – katso 5 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi: Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raakamakkarapyttis