Reseptit

Raamattukakku

Raamattukakku on lähtöisin Kotilieden lukijalta, nimimerkillä kerkai. Hän kirjoittaa kakusta näin: "Ostin Lähetyksen myyntipöydältä kakun. Keltaisella lapulla oli kakun nimi ja ainekset. Nyt olen leiponut sitä muutaman kerran. Ja taidan leipoa sitä joulukakuksi, niin omaan pöytään kuin ystävillekin. Miksi sen nimi on Raamattukakku? Tietääkö joku?", kyselee reseptin antaja toisilta kävijöltä. Hän saa vastaukseksi tämän: "Arvelen, että nimi tulee siitä, kun Raamatussa kerrotaan viikunoista (viikunapuu) mm. jossakin Jeesuksen vertauksessa."

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Raamattukakku

  • 200 g voita
  • 3 ¾ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl rouhittuja manteleita
  • 1 dl hienonnettuja kuivattuja viikunoita
  • 1 dl rusinoita
  • 2 dl laktoositonta maitoa tai kermaa

Vuoan voiteluu

  • 4 rkl pehmeää voita
  • 4 rkl kookoshiutaleita tai ruisjauhoja

Valmistusohje

Raamattukakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa 200 grammaa pehmeää voita ja 3 3/4 desiä sokeria vaahdoksi. Lisää kolme kananmunaa yksitellen vaahdottaen.
  2. Sekoita kaksi teelusikallista leivinjauhetta, viisi desiä vehnäjauhoja, puoli teelusikallista suolaa, yksi teelusikallinen kanelia, yksi desi rouhittuja manteleita, yksi desi hienonnettuja kuivattuja viikunoita ja yksi desi rusinoita yhdessä nesteen kanssa taikinaan. Nesteeksi tarvitset kaksi desiä maitoa tai kermaa.
  3. Voitele 1,8 litran vetoinen vuoka voilla ja jauhota se kookoshiutaleilla tai ruisjauhoilla.
  4. Paista raamattukakku 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan.
Raamattukakku
Raamattukakku on tavallinen kuivakakku, mutta sen tarina kertoo, että ainekset olisi mainittu Raamatussa. © Helena Kontkanen

Lue myös: Helena hurahti kuivakakkuun, jonka leipoo aina joulun aikaan – hätkähdyttävän kakun ainekset löytyvät Raamatun jakeista

Lue myös Anna.fi: Joulun parhaat maustekakut

Ohjeeseen on lisätty Kotilieden lukija Helena Kontkasen ottama uusi kuva 12.12.2022. Lisäksi ohjetta on muokattu helpommin ymmärrettäväksi ja kirjoitusvirheitä on korjattu.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raamattukakku

Oonis

Edelleen on kanaNmuna, ei kanamuna!

Täytyis testata

Raamattukakun nimi tulee siitä, että ainekset ja ohje löytyvät Raamatun jakeista, kas näin:
200g 1. Moos. 18:8
3 3/4 dl Snl 9:17
3 kpl Jer. 17:11
2tl Aam. 4:5
5 dl 3. Moos. 24:5
1/2 tl 2. Kun. 2:20
1 tl Laul.l. 4:14
2 dl Tuom. 4:19
1 dl 4. Moos. 17:23 rouhittuna
1 dl Nah. 3:12 hienonnettuna
1 dl 2. Sam. 16:1

Vatkaa 1. Moos. 18:8 ja Snl. 9:17 vaahdoksi. Lisää Jer. 17:11 yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita Aam. 4:5, 3. Moos. 24:5, 2. Kun. 2:20 sekä Laul. l. 4:14 ja siivilöi ne taikinaan. Lisää Tuom. 4:19 sekä 4. Moos. 17:23, Nah. 3:12 ja Sam. 16:1. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa runsas tunti. Kumoa jäähtyneenä.

Anneli

Ompas mielenkiintoinen kakku, täytyy muistaa kokeilla.

Vastaa käyttäjälle OonisPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.