Ragù napoletano eli ragù di carne
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Ragù napoletano eli ragù di carne

Ragù napoletano tai ragù di carne -pastaohje on Napolin alueen erikoisuus. Se eroaa bolognalaisesta serkustaan eli bolognesesta siinä, että napolilainen ragù tehdään kokolihasta, ei jauhelihasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ragù napoletano eli ragù di carne:

600 g pappardelle-pastaa
3 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 varsisellerinvartta
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl voita
600 g:n pala naudan paistia, lapaa, rintaa tai kylkeä kokonaisena palana
voi-öljyseosta ruskistamiseen
3 rkl tomaattipyreetä
1 isoa rosmariinin oksa
1 laakerinlehti
1 iso nippu oreganoa
3 dl italialaista punaviiniä (esim. Ruffino chianti, sopivan hapokas, mutta vähätamminen ja maussa tummaa marjaa)
3 dl lihalientä
400 g tomaattimurskaa
ripaus sokeria
2 tl suolaa
mustapippuria
2 peperoncinoa (tulisia pikkuchilejä)

Tarjolle:

raastettua parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ragù napoletano eli ragù di carne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X