Rahkamousse
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- 1 kananmunan valkuainen
- 500 g maitorahkaa
- 1.5 dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
- 200 g pakastemansikoita
- 4 kaurakeksiä
Valmistusohje
1. Vatkaa valkuainen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa maitorahka ja mausta tomusokerilla, sitruunankuorella ja -mehulla.
2. Nostele valkuaisvaahto kevyesti rahkan joukkoon. Annostele rahka tarjoilumaljoihin. Pilko puolisulaneet mansikat pieniksi paloiksi ja nostele ne rahkan päälle. Murskaa kaurakeksit ja ripottele annosten päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rahkamousse
Haluaisin tehdä moussen 2hkl käyttämällä 1 prk rahkaa. Munanvalkuainen on hankala jakaa….. Miten toimin?
Valkuainen keventää, pienemmässäkin määrässä ok.
Sokeria sokeria järkyttävä määrä isossakin annoksessa on turhaa.
Hunajaa ja vähemmän!!!