
Rahkamuffinit
Rahkamuffinit kätkevät sisäänsä mustaherukoita ja sitruunaisen lemon curd -sydämen. Muffinit maustetaan veikeästi timjamilla ja kuorrutetaan näyttäviksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Rahkamuffinit
- 100 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 150 g maitorahkaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl mustaviinimarjoja (pakaste)
- 1 rkl tuoretta timjamia
Täyte
- 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Kuorrutus
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 300 g maitorahkaa
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Koristelu
- 1 rkl tuoreen timjamin lehtiä
Valmistusohje
Rahkamuffinit leivotaan helposti näin:
- Sulata sata grammaa voita ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Sekoita kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, desilitra sokeria, desilitra fariinisokeria, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta ja 1/4 teelusikallinen suolaa keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa sula jäähtynyt voi, 150 grammaa maitorahkaa ja kaksi kananmunaa tasaiseksi.
- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Kääntele kaksi desilitraa mustaviinimarjoja ja ruokalusikallinen tuoretta timjamia sekaan. Suihkauta muffinivuoan koloihin vuokaspraytä. Jaa taikina 12 muffinivuoan koloon.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.
- Paina veitsillä tai lusikan kahvalla kolo muffinin keskelle. Täytä kolo sitruunatahnalla.
- Vatkaa kuorrutuksen ainekset eli 600 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 300 grammaa maitorahkaa, kolme desilitraa tomusokeria ja kaksi ruokalusikallista sitruunatahnaa tasaiseksi kulhossa ja pursotuspussiin ( jossa on valitsemasi tylla valmiina). Pursota kuorrutus muffinien päälle. Koristele rahkamuffinit tuoreella timjamilla.
Vinkki! Jos sitruunatahnaa jää tähteeksi, valmista siitä myös helpot marenkimaljat.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2023.
Lue myös Anna.fi: Valkoiset muffinit ja vaniljakuorrutus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rahkamuffinit