Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkamuffinit

Rahkamuffinit kätkevät sisäänsä mustaherukoita ja sitruunaisen lemon curd -sydämen. Muffinit maustetaan veikeästi timjamilla ja kuorrutetaan näyttäviksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Rahkamuffinit

  • 100 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mustaviinimarjoja (pakaste)
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Täyte

  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Kuorrutus

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 300 g maitorahkaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa

Koristelu

  • 1 rkl tuoreen timjamin lehtiä

Valmistusohje

Rahkamuffinit leivotaan helposti näin:

  1. Sulata sata grammaa voita ja siirrä sivuun jäähtymään.
  2. Sekoita kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, desilitra sokeria, desilitra fariinisokeria, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta ja 1/4 teelusikallinen suolaa keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa sula jäähtynyt voi, 150 grammaa maitorahkaa ja kaksi kananmunaa tasaiseksi.
  3. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Kääntele kaksi desilitraa mustaviinimarjoja ja ruokalusikallinen tuoretta timjamia sekaan. Suihkauta muffinivuoan koloihin vuokaspraytä. Jaa taikina 12 muffinivuoan koloon.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.
  5. Paina veitsillä tai lusikan kahvalla kolo muffinin keskelle. Täytä kolo sitruunatahnalla.
  6. Vatkaa kuorrutuksen ainekset eli 600 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 300 grammaa maitorahkaa, kolme desilitraa tomusokeria ja kaksi ruokalusikallista sitruunatahnaa tasaiseksi kulhossa ja pursotuspussiin ( jossa on valitsemasi tylla valmiina). Pursota kuorrutus muffinien päälle. Koristele rahkamuffinit tuoreella timjamilla.

Vinkki! Jos sitruunatahnaa jää tähteeksi, valmista siitä myös helpot marenkimaljat.

rahkamuffinit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2023.

Lue myös Anna.fi: Valkoiset muffinit ja vaniljakuorrutus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkamuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.