Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkapannukakku ja marjasurvos

Maitorahka tekee pannarista ruokaisamman ja antaa proteiinilisän.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Rahkapannukakku

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g sulatettua voita

Lisäksi:

  • 200 g kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
  • 2-4 rkl hunajaa
  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Rahkapannukakku valmistuu näin helposti.

1. Notkista maitorahkaa kulhossa. Lisää maito, sokerit, suola ja munat, sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sulatettu rasva, sekoita huolellisesti, mutta älä vaivaa. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

2. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25 x 30 cm). Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi.

3. Sulata marjat ja mausta hunajalla. Tarjoa lisäksi löysäksi vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Lisää lettuja ja pannareita:

ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

syrnikit ermavaahdon ja vadelmien kera

Syrnikit kermavaahdon ja vadelmien kera

Maailman parhaat letut

Ruoka.fi: Amerikkalaiset ricottaletut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkapannukakku ja marjasurvos

Tarkkailija

Miksi taikinaa pitää muka kohottaa, kuten otsakkeen alla olevassa tekstissä kerrotaan? Ei mitään kohottavaa ainesosaa reseptissä. Taikinan seisottaminen eli turvottaminen on aivan eri asia.

Vastaa käyttäjälle TarkkailijaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.