Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkavoitaikina

Helppo rahkavoitaikina sopii mainiosti sekä makeiden että suolaisien pasteijoiden, piirakoiden ja torttujen tekoon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Rahkavoitaikina

  • 250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 250 g maitorhakaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • (½ tl suolaa)

Valmistusohje

Helppo rahkavoitaikina valmistuu näin:

1. Sekoita 250 grammaa huoneenlämpöistä voita tai margariinia sekä 250 grammaa maitorahkaa. Jos olet valmistamassa suolaista piirakkaa, niin lisää puoli teelusikallista suolaa jauhojen neljään ja puoleen desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita rasvaseokseen jauhot, niin että saat tasaisen taikinan. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi ennen leipomista.

2. Voit leipoa rahkavoitaikinan jääkaappilevon jälkeen leivonnaisiksi. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä, niin kauli sitä ensin seuraavasti: kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita levy nelinkerroin, ensin poikittain ja sitten pitkittäin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 20 minuutiksi.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja taita kolmin kerroin. Nosta jälleen jääkaappiin 20 minuutiksi. Kauli vielä kerran ja taita kolmin kerroin. Nosta jääkaappiin.

4. Leivo rahkavoitaikina leivonnaisiksi ja nosta ne vielä leivonnaisina kelmulla peiteltynä jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen paistamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Viikuna-kinkkukiekot

Lue myös: Joulutortut rahkavoitakinasta

Lue myös Anna.fi: Parsapasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkavoitaikina

Ainaorvokki

On se kiva, kun keliaakikkoja ei ikinä huomioida.

Google käyttöön

On niitä ohjeita keliaakikoillekin

Vastaa käyttäjälle AinaorvokkiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.