Raikas kevätkakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
vuokaan:
- rasvaa ja korppujauhoja
kakkupohja:
- 6 kpl munaa
- 2.5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl jauhettua mantelia
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 2.5 dl raparperisosetta (raparperia ja sokeria)
- 2 kpl banaania
pinnalle:
- 250 g pakastemansikoita
- 1 rkl sokeria
kuorrutus:
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
koristeeksi:
- mansikoita
- karamellirakeita
Valmistusohje
- Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivataineet ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
- Kiehauta silputuista raparperin varsista ja sokerista sose. ( Noin 5 dl raparperipaloja ja 1 dl sokeria.) Jos sose on kovin löysää, siivilöi mehu ja käytä se kakkulevyjen kostuttamiseen. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen raastetut banaanit.
- Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt raparperimehulla ja levitä täyte.
- Soseuta hileiset mansikat ja levitä mansikkasose kakun päälle. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljalla. Pursota kerma kakun pinnalle ristikoksi ja levitä loput reunoille. Korista mansikoilla ja karamellirakeilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raikas kevätkakku