Reseptit

Raikas kevätkakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

vuokaan:

  • rasvaa ja korppujauhoja

kakkupohja:

  • 6 kpl munaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl jauhettua mantelia
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 2.5 dl raparperisosetta (raparperia ja sokeria)
  • 2 kpl banaania

pinnalle:

  • 250 g pakastemansikoita
  • 1 rkl sokeria

kuorrutus:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeeksi:

  • mansikoita
  • karamellirakeita

Valmistusohje

Raikas kevätkakku

 

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivataineet ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  3. Kiehauta silputuista raparperin varsista ja sokerista sose. ( Noin 5 dl raparperipaloja ja 1 dl sokeria.) Jos sose on kovin löysää, siivilöi mehu ja käytä se kakkulevyjen kostuttamiseen. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen raastetut banaanit.
  4. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt raparperimehulla ja levitä täyte.
  5. Soseuta hileiset mansikat ja levitä mansikkasose kakun päälle. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljalla. Pursota kerma kakun pinnalle ristikoksi ja levitä loput reunoille. Korista mansikoilla ja karamellirakeilla.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas kevätkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.