Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raikas limettijuustokakku

Limettijuustokakku on keksipohjainen ja se valmistuu helposti ilman uunia. Sen voi tehdä yhdeksi isoksi kakuksi tai suussa sulaviksi annoksiksi. Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä. Herkullinen lopputulos on kuitenkin pienen vaivan väärti. Tarjoa limettijuustokakku vaikkapa mansikkakastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

limettijuustokakun pohja:

  • 250 g kaura- tai grahamkeksejä
  • 50 g pehmeää voita

limettijuustokakun täyte:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl limettikastiketta
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • tilkka kiehuvan kuumaa vettä
  • 2 munanvalkuaista
  • 0.5 dl sokeria

limettikastike:

  • 4 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Tee limettijuustokakku näin:

1. Valmista limettikastike edellisenä päivänä. Mittaa keltuaiset, hyvin pestyjen limettien raastettu kuori ja mehu sekä sokeri kattilaan tai vesihauteeseen asetettavaan kulhoon. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan voimakkaasti vatkaten kunnes seossakenee. Vatkaa kastike kylmäksi. Talvella jäähdyttäminen käy nopeasti ulkona lumihangessa vatkaamalla. Säilytä kylmässä.

2. Mittaa pehmeä rasva ja keksit tehosekoittajaan ja pyöräytä muruiseksi seokseksi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Kaada keksiseos vuokaan ja painele pohjalle.

3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Sekoita sitruunakastike juuston joukkoon. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos juuston joukkoon. Sekoita kermavaahto juustomassaan. Lisää lopuksi täytteeseen valkuaisvaahto ja kaada täyte vuokaan. Anna limettijuustokakun hyytyä peitettynä jääkaapissa noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Tarjoa limettijuustokakku limettikastikkeen tai pakastemansikoista soseutetun kastikkeen kanssa.

Limetin sijaan kakkuun voi käyttää myös sitruunaa tai appelsiinia. Määräksi riittää kaksi hedelmää.

Katso lisää suussa sulavien juustokakkujen reseptejä:

Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku  Sitruuna-juustokakku  Valkosuklaa-juustokakku Mustaherukka-juustokakku Italialainen Nutella-juustokakku  Kevyt juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas limettijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.