Raikas rahkakakku
Tämän kesäisen mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Raikas rahkakku:
- 200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
- 50 g voisulaa
- 5 dl mansikoita
Punainen mansikka-rahkakerros:
- 6 liivatelehteä
- 500 g makeaa mansikkarahkaa
- 5 dl mansikoita
- 1 limetin mehu
- 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
Vaalea limetti-vakosuklaarahkakerros:
- 6 liivatelehteä
- 500 g limetti-valkosuklaarahkaa
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 2 dl kermaa
Raikkaan rahkakakun pinnalle:
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 limetin raastettu kuori
- 3 limetin mehu
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Pyöräytä keksit jauheeksi ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.
3. Valmista punainen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limetin mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate rahkaan. Kaada vuokaan.
4. Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Sulata liivatteet ja lisää seos rahkaan. Kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia.
5. Kiehauta vesi, sokeri ja limettien raastettu kuori sekä mehu liemeksi mansikoille.
Katso lisää vinkkejä juhlapöytään.
Katso myös: Hyydytetty mansikka-rahkakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raikas rahkakakku
Kakun pinnalle mansikat laitetaan mansikat ei nesteitä?
Onnistuuko täyte pakastemansikoista?
Kuinka paljon tulee vettä, johon liivatelehdet sulatetaan (punainen täyte)?
Tein täsmälleen ohjeen mukaan, mutta jokaisesta kerroksesta tuli liian juoksevaa, eikä ne kerrostunut oikein vaan sekottuivat. En tiiä oliko vika sitten raaka-aineissa vai missä. Kermat vaahdottu hyvin, liivatteet liuotin vähemmällä vedellä kuin liivateohjeessa, jotta ei tulisi vahingossakaan liian juoksevaa, mutta silti niistä tuli ihan liian juoksevia. Ois mukava, jos ohjeessa ois tarkemmat ohjeet noiden kerroksien tekemiseen.