Reseptit
alle 30 min
6

Raitajuurisalaatti

Raitajuuri on kuin punajuuri, kuoren väri vain on vähän vaaleampia. Halkaistun raitajuuren mallossa on selvästi nähtävissä vuorotellen valkoisia ja punaisia renkaita. Se näyttää koristeelliselta esimerkiksi raakaraasteena tai viipaloituna. Keitettäessä värit haalenevat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raitajuurisalaatti:

1 punasikuri
500 g raitajuurta
2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl suolaa
200 g fetajuustoa
2 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Revi tarjoilukulhon pohjalle sikurisalaattia.

2. Kuori raitajuuret ja siivuta ne mandoliinilla eli juuresleikkurilla aivan ohuiksi viipaleiksi sekoituskulhoon. Mausta viipaleet appelsiinin ja sitruunan raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla. Ripottele päälle suolaa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Nosta viipaleet sikurisalaatin päälle.

3. Murenna päälle fetajuustoa, lorota päälle hunajaa ja oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Ihastu myös näihin salaatteihin:

juures-mozzarellasalaatti

Rapea juures-mozzarellasalaatti

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

vuohenjuustosalaatti

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Anna.fi: Punajuuri-mozzarellasalaatti

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raitajuurisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X