Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raitajuurisalaatti

Raitajuuri on kuin punajuuri, kuoren väri vain on vähän vaaleampia. Halkaistun raitajuuren mallossa on selvästi nähtävissä vuorotellen valkoisia ja punaisia renkaita. Se näyttää koristeelliselta esimerkiksi raakaraasteena tai viipaloituna. Keitettäessä värit haalenevat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Raitajuurisalaatti:

  • 1 punasikuri
  • 500 g raitajuurta
  • 2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Raitajuurisalaatti syntyy näin helposti ja nopeasti. Revi ensin tarjoilukulhon pohjalle sikurisalaattia.

2. Kuori raitajuuret ja siivuta ne mandoliinilla eli juuresleikkurilla aivan ohuiksi viipaleiksi sekoituskulhoon. Mausta viipaleet appelsiinin ja sitruunan raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla. Ripottele päälle suolaa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Nosta viipaleet sikurisalaatin päälle.

3. Murenna raitajuurisalaatin päälle fetajuustoa, lorota päälle hunajaa ja oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Ihastu myös näihin salaatteihin:

juures-mozzarellasalaatti

Rapea juures-mozzarellasalaatti

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

vuohenjuustosalaatti

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Anna.fi: Punajuuri-mozzarellasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raitajuurisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.