Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raita-kastike

Raita on jogurttikastike, joka sopii mainiosti yhteen mausteisen ruoan kanssa. Juustokuminalla, chillä ja tuoreella mintulla maustettu kastike raikastaa intialaisen ruoan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Raita

  • 2 dl jogurttia
  • ½ kpl kurkkua
  • ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1-2 tl korianteritahnaa
  • 1 ripaus chili-jauhetta tai
  • 1 ripaus cayennepippuria
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta minttua

Koristeeksi

  • 2-3 lehteä tuoretta minttua tai korianteria
  • 1 tl hienoksi hakattua punasipulia

Valmistusohje

Raita-kastike valmistuu näin:

1. Kuori ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä raaste siivilään, lisää hieman suolaa ja valuta hyvin. 2. Yhdistä kaikki raita-kastikkeen aineet, tarkista maku ja koristele halutessasi tuoreella mintulla ja punasipulihakkeluksella. 3. Tarjoa raita intialaisen ruoan tai grilliruokien lisukkeena.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Innostu intialaisesta ruoasta

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raita-kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.