
Ramen
Ramen on japanilaisittain maustettu, vatsaystävällinen, miedonmakuinen, lämmittävä ja pitkälieminen hyvänolonkeitto. Keiton voi valmistaa kanakeiton tapaan omatekoisesta kanaliemestä tai valmiista kanafondista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Ramen
- 2 l keitetyn broilerin lientä tai kanafondia ja vettä
- 4 kananmunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 200 g siitakesieniä
- 1 chilipalko tai chilitahnaa
- 4 rkl misotahnaa
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl mirin-riisiviiniä
- 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
- 4 kerää munanuudeleita
- 4 minipaksoita tai 1 kiinaankaali
- nippu kevätsipulia
- keitetyn broilerin rintafileet
Valmistusohje
Ramen valmistuu näin.
1. Kuumenna noin neljännes liemestä pienessä kattilassa. Riko munat yksitellen kauhan pesään ja kypsennä kauhassa ja kiehuvassa liemessä muutaman minuutin ajan uppomuniksi. Nosta uppomunat lautaselle odottamaan. Voit myös keittää munat kuorineen vedessä ja lisätä ne keittoon puolikkaina.
2. Paista sienet öljyssä.
3. Kaada uppomunien keittoliemi takaisin liemikattilaan. Lisää mausteet, nuudelit ja kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä, kunnes nuudelit kypsyvät.
4. Aseta kunkin ruokailijan liemikulhoon puolikas rintafilee ja sieniä. Kauho liemi, nuudelit ja kasvikset päälle. Nuudelit voi tarjota myös erikseen.
Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia: Aasialaiset broilerinkoivet Aasialainen kanasalaatti Kanakeitto Ruoka.fi: Broileriramen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ramen